Fogorvosi munka vészhelyzetben

Fogászati kezelés a budapesti fogászaton járvány idején

A fogászati kezelés influenzajárvány idején kiemelten fontos kérdése, a fogászat fokozottan érintett járványhelyzetekben. Az egészségügyi ellátórendszer mindenkori célja a zavartalan betegellátás biztosítása. Azonban ezt csak úgy tudják megteremteni, ha a lehető leghatékonyabban törekednek a betegségmegelőzésre, a fertőzések terjedésének megakadályozására. Ez a fogászati kezelésekre is vonatkozik.

Szabad fogorvoshoz menni járvány ideje alatt?

A gyorsan és esetenként súlyosan fertőző COVID-19 koronavírus olyan helyzetet teremtett, melyben elkerülhetetlen hol enyhébb, hol komolyabb megszorítások és korlátozó intézkedések érvénybe léptetése. Az így keletkezett veszélyhelyzet áldozatokat kíván mind a lakosság, mind az egészségügyi szakemberek részéről, a fogorvosoktól, addig is, míg a Covid-19 elleni védőoltásokkal lehetővé válik a lakosság védelme. A korlátozásások egyértelműen azt célozzák, hogy a pandémia terjedése mérséklődjön és a lehető legkevesebb emberéletet követelje. Ez azonban nem azt jelenti, hogy nem szabad fogorvoshoz menni, amíg tart a járványhelyzet. Lehet menni fogorvoshoz a mindenkori szabályozás feltételeinek megfelelve.

Mit tesz fogászatunk a járványhelyzetben?

Budapesti fogászati rendelőnk mindent megtett és megtesz annak érdekében, hogy pácienseink ellátását biztonságban folytathassa, megfelelvén az éppen aktuális szabályozásnak:

  • A megszokottnál is szigorúbb fertőtlenítési protokollt alkalmazunk a budapesti fogászat kezelési egységeiben csakúgy, mint a váróteremben és a mellékhelyiségekben. Ezzel minimálisra csökkentettük a fertőzés kockázatát. Természetesen ez a megnövekedett feladat rengeteg plusz munkát és ráfordítandó időt igényel, amit azonban nem sajnálunk pácienseink és a magunk egészsége érdekében.
  • Beépített keringető és légszűrőrendszer biztosítja a benti levegő folyamatosan frissülését
  • Előzetesen kiküldött, vagy helyben kitölthető koronavírus tájékoztató kitöltésével szűrjük ki a potenciálisan fertőzötteket
  • Orvosaink és dolgozóink folyamatosan viselik a megfelelő védőruházatot és alkalmazzák a védőeszközöket (orvosi maszk, védőszemüveg, gumikesztyű, védőöltözet)
  • A felhasznált fogorvosi eszközöket autoklávban fertőtlenítjük a leghatékonyabb módon.
  • A keletkezett veszélyes hulladékot maximális elővigyázatossággal kezeljük, tároljuk és elszállíttatjuk a megfelelő helyre.

 Mivel járulnak hozzá pácienseink a hatékony védekezéshez?

  • A kihelyezett fertőtlenítő hatású kézmosó használatával, melyet érkezéskor és a mellékhelyiség használatát követően is kérünk alkalmazni
  • A váróban egymástól 1,5-2 méter távolság tartásával biztosíthatjuk az esetleges cseppfertőzés kivédését
  • Lehetőség szerint egyedül, vagy maximum egy kísérővel érkezzen rendelőnkbe
  • A mellékhelyiségek és a váróterem higiénéjének megtartásával
  • Betegség esetén otthonmaradással, a fogászati időpont lemondásával, későbbre halasztásával
  • Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre, kérjük pácienseinket, hogy időpont foglalásukat telefonon, vagy e-mailen jelezzék lehetőség szerint.

Fogászati rendelőnk folyamatosan követi a fogászati működésre vonatkozó előírásokat és teljes mértékben eleget tesz nekik, így Ön maximális biztonságban érezheti magát nálunk.

 

Fogászati kezelés influenzajárvány idején. A legtöbb páciens az alábbi témák iránt is érdeklődik: fogászat Budapest árak, fogorvosi kezelés, fogászati kezelés ára, sürgősségi ellátás influenzajárvány, koronavírusjárvány a fogászaton, 13. kerületi fogorvos.